Het was een langgekoesterde droom die werkelijkheid werd. Beiden hadden ze al ongeveer 10 jaar ervaring bij De Beren restaurants toen de kans zich voordeed om hun eigen vestiging te runnen. Ze waagden de sprong, verlieten de Randstad voor het oosten en namen 2,5 jaar geleden Restaurant De Beren Hoogeveen over. Een droom die uitkwam!
Al heel wat generaties stroomt het horecabloed door de aderen van Ronald. Als 22 jarige begon Ronald als Assistent Manager bij Restaurant De Beren Zwijndrecht, waar hij aanzienlijk veel leerde. Vervolgens bekleedde hij de positie van Assistent Manager bij De Beren Rotterdam-Zuid en De Beren Delft. Hierna groeide hij door tot Project Manager en was betrokken bij de succesvolle opstart van meerdere restaurants, waaronder De Beren Haarlem, Oud-Beijerland en Gouda.
Aan de andere kant begon Jennifer zonder enige ervaring, enigszins onhandig en met twijfels over haar geschiktheid voor de horeca. Echter, het enthousiaste team en de voldoening van gasten die met een glimlach vertrokken na een geslaagd diner, motiveerden haar om de horeca als haar roeping te omarmen.
Ronald deelt: "Op een gegeven moment zocht ik meer vastigheid en werd ik vestigingsmanager van Restaurant De Beren Rotterdam-Centrum. Hier beleefde ik veel plezier en wist het echt tot een succes te maken. Stilzitten past niet bij mij. Het begon opnieuw te kriebelen toen ik naar Hoogeveen mocht om ook daar van het restaurant een succes te maken."
Jennifer voegt toe: "Na verschillende trainingen ontdekte ik mijn passie. Na 2,5 jaar werd ik leidinggevende en bekleedde daarna diverse functies. Van eerste medewerker in Barendrecht tot het draaien in opstartteams, vestigingsmanager in Oud-Beijerland en uiteindelijk werkzaam op het servicekantoor."
Hier mocht ik me richten op het opleiden en ontwikkelen van medewerkers binnen De Beren. De Beren Academy werd hiermee ontwikkeld. Een trainingsprogramma die je niet alleen praktische tips geeft over het goed onder de knie krijgen van jouw eigen functie maar je ook serieuze mogelijkheden biedt om door te groeien door bijvoorbeeld het uitvoeren van online modules.
Het lot bracht hen zes jaar geleden samen, maar liefde op het eerste gezicht was er niet. Naarmate ze elkaar beter leerden kennen en Ronald naar Hoogeveen verhuisde, groeide niet alleen de liefde tussen hen, maar ook voor het prachtige restaurant.
Toen de kans zich tweeënhalf jaar geleden voordeed om dit restaurant over te nemen, was het antwoord volmondig 'JA'. Samen begonnen ze aan dit avontuur, waar ze tot op de dag van vandaag geen seconde van spijt hebben. Met een fantastisch team en een prachtige zaak, waar ze al hun liefde, aandacht en energie in steken, is hun carrière bij De Beren compleet.